Suositut ulkomaalaiset kirjat

Ulkomaalaisista kirjoista löytyy runsaasti suosikkeja, joista osa on noussut kansainvälisesti niin kuuluisaksi, että on hankala olla tietämättä niistä. Suomalaiset lukevat myös ulkomaalaisista kirjoista usein klassikoita, mutta myös monet uudet kirjat, erityisesti jännityskirjat ovat lukijoiden suosiossa.

Harry Potter ja Taru Sormusten Herrasta nostivat fantasian maailman maineeseen

Kaksi ehkä maailman tunnetuinta fantasiakirjaa ovat Harry Potter-sarja ja Taru Sormusten Herrasta-trilogia. Molemmista tehdyt elokuvaversiot nostivat kirjojen myyntiä huimalle tasolle, mutta kumpikin teos oli saavuttanut merkittävää suosiota jo ennen elokuvien ilmestymistä.

Harry Potterin luoja J.K Rowling nousi suosioon nimenomaan Harry Potter-sarjastaan ja on myöhemmin kirjoittanut myös muita teoksia. Taru Sormusten Herrasta-trilogian luoja J.R. Tolkien puolestaan kirjoitti ennen menestysteostaan myös paljon muuta kirjallisuutta ja toimi professorina Oxdordin yliopistossa. Hän haki inspiraatiota teoksiinsa muun muassa Kalevalasta. Osaa hänen teoksistaan ei ole suomennettu.

Jo Nesbøn kirjasarjat pitävät myös suomalaisia jännityksessä

Jo Nesbø on yksi tunnetuimpia jännityskirjailijoita ja hänen Harry Hole-romaanisarjansa on myös yksi suomalaisten suosikeista. Harry Hole-sarjaan kuuluu yhteensä 12 kirjaa, jonka lisäksi Jo Nesbø on kirjoittanut Tohtori Proktor-kirjasarjan, johon kuuluu 4 kirjaa. Harry Hole sarjaan kuuluvasta Lumiukko-kirjasta on tehty myös elokuva.

Jane Austen kirjoitti oman aikansa modernia kirjallisuutta

Jane Austen on kirjoittanut useita romaaneja, joista tunnetuin on varmasti Ylpeys ja Ennakkoluulo. Tämä klassikko löytyy edelleen myös monen suomalaisen suosikkilistalta ja se onkin ehdottomasti lukemisen arvoinen. Austen toimi oman aikansa kirjallisuuden pioneerina kuvaten ihmisiä omassa arjessaan huumorin ja ironian keinoin. Ylpeys ja ennakkoluulo on ennen kaikkea rakkaustarina kahden erilaisen ihmisen välillä.

Linnunradan käsikirja liftareille on kestosuosikki

Douglas Adamsia pidetään yhtenä maailman tunnetuimmista scifi-kirjailijoista ja hänen käsialaansa onkin Linnunradan käsikirja liftareille. Kirja on kirjoitettu humoristisin keinoin, parodioiden perinteistä science fiction-tyyppistä kirjallisuutta. Kirja oli tehty aluksi kuunnelmana, mutta se nousi suosioon julkaistun romaanin myötä. Se kuuluu viisiosaiseen Linnunrata-sarjaan, joka on tekijän mukaan maailman ainoa viisiosainen trilogia. Sarjalla on ollut merkittävä osa moderniin populaarikulttuuriin ja kirjasarjan tuntevat voivat edelleen löytää viitteitä kyseiseen tarinaan muusta kirjallisuudesta.