Suosittuja kotimaisia kirjoja

Suomalainen kirjallisuus on edelleen suosittua lukijoiden keskuudessa. Eniten luetaan kaunokirjallisuutta, mutta myös erilaiset elämäkerrat, lasten kirjallisuus ja tietokirjat ovat kirjakauppojen myydympien kirjojen joukossa. Suomalaisien suosikkeja ovat edelleen klassikot, mutta myös monet modernit teokset pääsevät kauppojen myyntilistoille. Kotimaisten kirjailijoiden tuotannosta arvostetaan niin humoristisuutta kuin vaikuttavuutta ja oikeaksi todistettuja faktoja.

Sinuhe egyptiläinen ja Tuntematon sotilas ovat kestosuosikkeja

Mika Waltarin ja Väinö Linnan teokset ovat edelleen lähes kaikkien koulujen äidinkielen tuntien lukulistoilla ja kyseessä ovatkin kaksi suomalaista klassikkoa, jotka lähes jokainen tuntee. Sinuhe sisältää kaikkea, historiaa, kulttuuria, ajatuksia herättävän tarinan, huumoria, tragediaa ja yllättäviä juonenkäänteitä. Harva kirja on jäänyt yhtä vahvasti niin monen mieleen. Sinuhe egyptiläinen on myös nostanut monta muuta Waltarin kirjaa yleisön suosioon.

Tuntematon sotilas keskittyy sotaan, joka on ollut käänteen tekevä kohta Suomen historiassa. Siitä tekee koskettavan myös se, että sen esikuvana toimi Linnan oma sodanaikainen yksikkö, joten tapahtumat muuttuvat lukiessa henkilökohtaisemmaksi. Jokainen henkilöhahmo on oma persoona ja tarina kuvaa sotaa kriittisesti, mutta mukaan mahtuu myös ilon hetkiä, jopa paikoittaista huumoria suuren kriisin keskellä.

Mielensäpahoittaja ja Pussikalljaromaani naurattavat

Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja ja Mikko Rimmisen Pussikaljaromaani ovt kevyttä luettavaa, jotka huvittavat ja toisaalta saavat lukijan myös tuhahtelemaan ja pyörittelemään silmiään. Mielensäpahoittaja kertoo kuvitteellisesta hahmosta, joka kirjoittaa lehtien yleisöosastolle. Hän pahoittaa mielensä monesta arjen ja modernin maailman asiasta, kuten esimerkiksi politiikasta. Mielensäpahoittajan valitus alkoi, kun hänen olisi täytynyt lääkärin toimesta muuttaa elintapojaan, mutta hän alkoi sen sijaan valittamaan.

Pussikaljaromaanissa kerrotaan nuoren työttömän miehen kesästä Kalliossa. Kuvaustapa on kevyt ja vakaviakin asioita käsitellään huumorin kautta. Kirja on pitkälti päähenkilöiden dialogia ja se käsittelee yhteiskunnallisen jakautumisen lisäksi myös ystävyyttä. Sekä Pussikaljaromaanista, että Mielensäpahoittajasta on tehty elokuva.

Dekkarit pitävät suomalaiset jännityksessä

Dekkarit ovat edelleen yksi kirjakauppojen myydyimmistä tuotteista ja esimerkiksi suomalainen Leena Lehtolainen on yksi maan ykköskirjailijoita tällä saralla. Hänen Maria Kallio-kirjasarjansa on päässyt myös televisiotuotantoon. Myös Reijo Mäki kuuluu dekkareineen monien suomalaisten suosikeiksi ja tuotantoon kuuluvat esimerkiksi yksityisetsivä Jussi Vareksesta kertovat kirjat.