Onlinekirjakaupat

Suomalaiset ostavat melko runsaasti tavaraa netistä ja tähän joukkoon kuuluvat myös onlinekirjakaupat. Kirjakaupat voivat olla suuria maailmanlaajuisia yrityksiä, jotka ovat tarjoavat kirjojen lisäksi lähes kaikkea muuta, mitä vain kuvitella saattaa. Toisaalta ne voivat olla myös pieniä kotimaisia yrityksiä, jotka tarjoavat lähes ainoastaan suomalaista kirjallisuutta kotimaiselle yleisölle. Onlinekirjakaupat eroavat myös siinä tarjoavatko ne asiakkailleen paperikirjoja, e-kirjoja, äänikirjoja vai kenties näitä kaikkia.

Amazon.com on yksi maailman tunnetuimmista yrityksistä

Amazon.com on maailman suurin ja ehkäpä myös maailman tunnetuin kirjakauppa. Se aloitti toimintansa myymällä kirjoja netissä jo vuonna 1995 eli silloin, kun internetshoppailu ei ollut kovinkaan yleistä. Nykyisin yritys myy kirjojen ohella lähes kaikkea mitä kuvitella saattaa ja sen valikoimiin kuuluu muun muassa ruokaa, elektroniikkaa ja kosmetiikkaa. Kirjat eivät kuitenkaan ole kadonneet Amazonin valikoimista mihinkään, vaan yrityksestä on edelleen saatavilla kirjoja kaikissa eri muodoissaan.

Amazon on myös laajentanut toimintaansa ja se omistaa monia pienempiä kirjoja myyviä yrityksiä. Muun muassa ilmaisen toimituksen ympäri maailman lupaava Book Depository kuuluu Amazonin omistukseen. Amazon omistaa myös käytettyjen kirjojen verkkokaupan AbeBooksin.

Booky.fi on suomalainen kirjakauppa

Booky.fi on onlinekirjakauppa, joka ei välttämättä ole Suomen Amazon.com, mutta sisältöä löytyy kuitenkin todella runsaasti ja Bookyn valikoimiin kuuluu yli 14 miljoonaa kirjaa. Tämän lisäksi sieltä voi ostaa muun muassa kalentereita, toimistotarvikkeita, musiikkia ja elokuvia. Bookyn kautta on mahdollista myös kierrättää omia kirjojaan. Myyjinä toimivat siis yksityishenkilöt verkkokaupan kautta.

Ellibs on keskittynyt e-aineistoihin

Ellibs on onlinekirjakauppa, joka tarjoaa asiakkailleen e-kirjoja ja äänikirjoja. Yritys on suomalainen, mutta sen valikoimista löytyy luonnollisesti myös kansainvälisten kirjailijoiden tuotantoa suomeksi käännettynä. Saatavilla on viihdekirjallisuuden lisäksi myös e-oppimateriaalia, josta voi saada apua muun muassa eri kielten opiskeluun. Sopivaa materiaalia löytyy niin aikuisille kuin lapsillekin.

Adlibris on Pohjoismaiden suurin verkkokauppa

Adlibris tarjoaa monipuolisesti erilaista kirjallisuutta suomen-, ruotsin-, norjan- ja englanninkielillä. Valikoimista löytyy e-kirjoja ja perinteisiä paperikirjoja. Viimeisimpänä sekaan on lisätty myös toimisto- ja askartelutarvikkeita, jonka lisäksi Adlibriksen valikoimista voi löytää leluja ja erilaisia lastentarvikkeita.