Kirjojen ostaminen netistä

Maailman digitalisoituessa myös kirjakaupat ovat siirtyneet enenevässä osin internetiin, ja kirjojen ostaminen on muuttunut samanlaiseksi kuin moni muukin onlineshoppailu. Enimmäkseen kirjojen ostaminen netistä on todella helppoa ja yksinkertaista, aivan kuten kaikki muukin nettiostosten tekeminen. Kirjoja ostaessa kannattaa kuitenkin kiinnittää huomio muutamaan yksityiskohtaan, jonka avulla säästyy epämiellyttäviltä yllätyksiltä ja ylimääräiseltä säädöltä kirjaostosten yhteydessä.

Tarkista sivusto, jolta ostat kirjoja

Kirjat kannattaa ostaa ainoastaan sellaisilta sivuilta, jotka ovat tunnettuja ja luotettavia. Kirjojen halpa hinta ei lohduta, jos toimituksessa kuluu viikkoja sen sijaan, että ne saisi luettavaksi muutamassa päivässä. Lisäksi identiteettivarkaudet ovat nykyään harmittavan yleisiä, joten tarkista että sivusto, jolta tilaat kirjoja, käyttää riittävän hyvää salausteknologiaa ja tiedot eivät päädy ulkopuolisille.

Varmista kirjojen oikea muoto

Monista kirjoista on olemassa useita eri muotoja, sillä tavallisen paperikirjan lisäksi kirjan voi ostaa digitaalisessa muodossa tai äänikirjana. Tämän lisäksi paperikirjoissakin on eri kokoja ja esimerkiksi kovakantisia ja pehmeäkantisia versioita. Lue siis tilaamasi kirjan taustat huolella, varmistaen että kyseessä on juuri oikea kappale ja se on saatavilla myös oikealla kielellä. Nettisivuilla myös kuvat saattavat vaihdella tai hämätä, joten älä tilaa pelkän kuvan perusteella, vaan muista tarkistaa tilauksen lisätiedot.

Tarkasta yhteystietosi

Tilausta tehdessä omat yhteystiedot kannattaa aina tarkastaa, sillä esimerkiksi tilausvahvistus lähetetään sähköpostiin. Tämän lisäksi oman kotiosoitteen on oltava oikein, jos kirjan tilaa suoraan sinne. Mikäli käyttää usein samaa sivustoa, jolta tilaa kirjoja, kannattaa sivulle rekisteröityä käyttäjäksi, jotta yhteystiedot täytetään automaattisesti kirjautumisen yhteydessä ja virheiden riski pienenee. Mikäli sivusto täyttää myös luottokortin tai vastaavan maksuvälineen tiedot automaattisesti, kannattaa oma salasana pitää tallessa.

Tilaa useampi kirja samaan aikaan

Suurin osa onlinekirjakaupoista laskuttaa myös toimitusmaksun, joten kirjaostoksilla voi säästää rahaa ostamalla useamman kirjan samanaikaisesti ja maksamalla näin vain yhden toimitusmaksun. Monet onlinekirjakaupat saattavat myös antaa alennusta kokonaissummasta, mikäli asiakas tilaa riittävän suurella summalla kirjoja. Kirjoja netistä ostaessa kannattaa aina huomioida kokonaiskustannukset. Jotkin kaupat saattavat laskuttaa esimerkiksi tietyistä maksutavoista, joten summa saattaa olla odotettua enemmän tai sitä voi vaihtoehtoisesti myös pienentää valitsemalla toisen maksutavan.